Meer informatie over Fiat Tipo hatchback en Station Wagon

Fiat komt met meer informatie over de Tipo hatchback en Station Wagon. Met deze modellen wil het merk een betaalbaar, ruim en praktisch alternatief bieden in het compacte C-segment.

De Tipo sedan staat inmiddels in de Nederlandse showrooms, dus het is tijd voor Fiat om met meer informatie te komen over de hatchback en Station Wagon. Beide carrosserie-uitvoeringen zijn in maart op de autosalon van Genève onthuld. Je kunt de Tipo zien als de opvolger van de Bravo.

Fiat gaat de twee nieuwe Tipo-versies met meer motoren aanbieden dan de sedan, al is nog niet bekend of alle aangekondigde motorversies ook naar Nederland komen. Het benzine-aanbod bestaat uit een 1.4-motor zonder turbo en 95 pk, een 1.4 T-Jet met turbo en 120 pk en een 110 pk sterke 1.6 E-Torq-motor, die is gekoppeld aan een automaat. De T-Jet-motor is ook verkrijgbaar met af-fabriek LPG-installatie. Dieselen kan met de 95 pk sterke 1.3 MultiJet en de 1.6 MultiJet met 120 pk. Die laatste is voor zakelijke rijders het meest interessant. Er is ook nog een Eco-versie met diverse brandstofbesparende aanpassingen, waarmee de CO2-uitstoot wordt verlaagd van 98 g/km naar 89 g/km.

De Tipo hatchback meet in de lengte 4,37 meter en heeft een kofferbakinhoud van 440 liter. De Station Wagon meet 20 centimeter meer en voegt 110 liter extra bagageruimte toe.

De Tipo wordt verkrijgbaar in drie uitvoeringen: Pop, Easy en Lounge. Standaard is elke Tipo voorzien van airconditioning, radio met 3,5 inch beeldscherm en elektrisch bedienbare ramen. De Easy voegt led-dagrijverlichting, een 5 inch aanraakscherm, Bluetooth en bediening op het stuur toe. De luxe Lounge is uitgerust met een multimediasysteem met 7 inch beeldscherm en navigatie, parkeersensoren, automatische klimaatcontrole, cruise control en 16 inch lichtmetalen wielen. Voor zakelijke rijders is er daarnaast de Business-uitvoering, waarvan de uitrusting in grote lijnen overeen komt met die van de Lounge-versie.   

De Tipo hatchback komt in het vierde kwartaal van dit jaar naar Nederland, de Station Wagon volgt begin volgend jaar. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

Tags: