Nieuwe Fiat Ducato; ook met 9-traps automaat en elektrisch

Fiat neemt de nieuwe negentraps automaat op in de prijslijst van de Ducato. Het 2020-model van de grote bedrijfswagen is vanaf nu te bestellen.

Een van de noviteiten van de vernieuwde Fiat Ducato een negentraps automaat. Die heeft nu een prijs, Fiat vraagt een meerprijs van 2.100 euro. Met deze introductieprijs komt de vanafprijs van de Ducato met automaat op 27.050 euro, exclusief btw en BPM.

Fiat levert de automaat in combinatie met de 140, 160 en 180 pk sterke versies van de nieuwe 2.3 MultiJet dieselmotor. Die sterkste variant levert, ten opzichte van de handgeschakelde versie, 50 Nm extra koppel in combinatie met de nieuwe automatische versnellingsbak. Daarmee komt het totaal op 450 Nm. De 120 pk basismotor en de aardgasuitvoering zijn alleen te verkrijgen met handbak.

De automaat in de Ducato is leverbaar in de personen- en goederenversie, drie hoogte- en vier lengtevarianten.

Elektrische versie
Bij de presentatie van de vernieuwde Ducato en kondigde Fiat ook een elektrische versie aan. Nu De Ducato Electric prijst Fiat aan met de slogan ‘100 procent Ducato en 100 procent elektrisch’.

De elektrische aandrijving wordt mogelijk op alle uitvoeringen van de Ducato. De laadruimte is, net als bij de brandstofversies, afhankelijk van de gekozen lengte- en hoogteversie 10 tot 17 m3 groot en het maximale laadvermogen 1.950 kilogram. De accu’s zijn onder de auto geplaatst en nemen geen laadruimte in beslag.

De Ducato Electric heeft een vermogen van 90 kW (122 pk) en een koppel van 280 Nm. Fiat heeft de topsnelheid van de bestelwagen begrensd op 100 km/u, waarmee de auto vooral geschikt is voor gebruik in en rond de stad. Fiat gaat diverse accu-opties aanbieden, met een rijbereik van 220 tot 360 kilometer. De elektrische Ducato is geschikt voor ‘diverse laadmethodes’, details hierover volgen later.

Fiat begint in de loop van volgend jaar met de levering van de elektrische Ducato. De prijzen zijn nog niet bekend.

 

 

Tags: