PUR O2: groen volgens Fiat

De milieulabels schieten als paddenstoelen uit de grond, deze keer is het de beurt aan Fiat. PUR O2 heet het pakket milieuvriendelijke maatregelen, dat op de Autosalon van Parijs zal debuteren op de 500, Bravo en Croma.

PUR O2 omvat een pakket technische maatregelen om CO2-uitstoot en verbruik terug te dringen. Het gaat hier om de bekende zaken die we al eerder bij andere merken hebben gezien: start/stop-systeem, speciale banden met minder rolweerstand, aerodynamische aanpassingen, aangepaste versnellingsbakverhoudingen en olie met een hogere vloeibaarheid.

In eerste instantie komen er drie PUR O2-modellen op de markt: de 500, Bravo en Croma. Later volgen er nog andere modellen. De Fiat 500 PUR O2 is voorzien van de 1.2 benzinemotor en stoot slechts 115 g/km uit. Vanaf volgend jaar zal ook een aangepaste Dual Logic automaat beschikbaar komen.

Bij de Bravo komt het PUR O2-pakket beschikbaar op de 1.6 Multijet dieselmotor met 90 of 105 pk. De CO2-uitstoot bij deze versies is teruggedrongen naar respectievelijk 115 en 119 g/km. Uiteraard is een roetfilter standaard. Tot slot er is er de Croma 1.9 Multijet, die 17 g/km minder CO2 uitstoot in PUR O2-trim (van 157 naar 140 g/km). Het verbruik van de middenklasser is teruggebracht naar 1:18,9. Aan het eind van het jaar staan de eerste PUR O2-modellen in de showroom.

Tags: