Staking bij Fiat-fabrieken Italië

Woensdag legden werknemers bij verschillende Fiat-fabrieken in Italië vier uur het werk neer. Ze protesteerden daarmee tegen het besluit van Fiat om de autofabriek op Sicilië definitief te sluiten.

Werknemers in verschillende Italiaanse Fiat-fabrieken legden woensdag voor vier uur het werk neer. De komende dagen volgen meer stakingen uit protest tegen voorgenomen sluiting van de Fiat-fabriek in Termini Imerese op Sicilië.

Fiat wil de productiefaciliteit op het Italiaanse eiland in 2011 sluiten omdat het concern verlies maakt op elke auto die er geproduceerd wordt. De ongunstige ligging van Termini Imerese zorgt voor hoge logistieke kosten. Op dit moment wordt alleen nog de Lancia Ypsilon op Sicilië geproduceerd.

Fiat-topman Sergio Marchionne had vorige week vrijdag een gesprek met de Italiaanse overheid over de kwestie. Er zouden zeven aanbiedingen liggen van partijen die geïnteresseerd zijn in een overname van de fabriek. Zelfs paus Benedictus bemoeide zich ermee, hij riep de overheid en Fiat op om alles te doen om zoveel mogelijk banen te behouden.

Tags: