Vernieuwde Fiat 500 wordt later deze maand onthuld [Update]

Fiat onthult op 10 juni de vernieuwde 500. Verwacht geen grote wijzigingen, zowel technisch als optisch houdt Fiat de aanpassingen bescheiden.

Op 10 juni onthult Fiat de vernieuwde 500. Het gaat om een tussentijdse update van de bestaande modelserie en dus niet om een heel nieuw model. Uit een uitgelekt document dat Fiat onder dealers in Frankrijk heeft verspreid kunnen we al opmaken wat de wijzigingen zijn. Die zijn, zowel technisch als optisch, bescheiden.

De vernieuwde 500 krijgt nieuwe bumpers en koplampen in de stijl van de 500X. Led-techniek zal zowel in de koplampen als de achterlichten zijn opwachting maken. Verder zijn er nieuwe kleuren, nieuwe lichtmetalen wielen en nieuwe aankledingsmogelijkheden.

In het interieur is een vernieuwd dashboard te vinden, met meer chromen afwerkingsdetails. Er zijn nieuwe bedieningsknoppen voor het openen van de ramen en nieuwe bekledingsstoffen. Het Uconnect infotainmentsysteem met aanraakscherm (uit de 500X en 500L) wordt leverbaar in de vernieuwde 500.

De vernieuwde 500 wordt vanaf juli geleverd met dezelfde motoren als het huidige model: de 0.9 TwinAir turbomotor en de 1.2 viercilindermotor. Het is niet bekend of er nog technische wijzigingen worden aangebracht aan de motoren. Wel blijkt uit het document dat de achterremmen zijn verbeterd.  

Update

Niet op 10 juni maar op zaterdag 4 juli vindt de première van de gefacelifte Fiat 500 plaats.

Tags: