Fiat Ducato Electric heeft rijbereik van 360 kilometer

Fiat maakt meer informatie bekend over de Ducato Electric, de eerste elektrisch aangedreven bedrijfswagen van het merk. Er komen verschillende batterij-opties, het maximale rijbereik is 360 kilometer.

Fiat presenteerde vorige maand de vernieuwde Ducato en kondigde toen ook een elektrische versie aan. Nu krijgen we meer informatie over de Ducato Electric, die Fiat aanprijst met de slogan ‘100 procent Ducato en 100 procent elektrisch’.

De elektrische aandrijving wordt mogelijk op alle uitvoeringen van de Ducato. De laadruimte is, net als bij de brandstofversies, afhankelijk van de gekozen lengte- en hoogteversie 10 tot 17 m3 groot en het maximale laadvermogen 1.950 kilogram. De accu’s zijn onder de auto geplaatst en nemen geen laadruimte in beslag.

De Ducato Electric heeft een vermogen van 90 kW (122 pk) en een koppel van 280 Nm. Fiat heeft de topsnelheid van de bestelwagen begrensd op 100 km/u, waarmee de auto vooral geschikt is voor gebruik in en rond de stad. Fiat gaat diverse accu-opties aanbieden, met een rijbereik van 220 tot 360 kilometer. De elektrische Ducato is geschikt voor ‘diverse laadmethodes’, details hierover volgen later.

Fiat begint in de loop van volgend jaar met de levering van de elektrische Ducato. De prijzen zijn nog niet bekend.

Tags: