Nieuw instapmodel Fiat Idea

Fiat heeft het programma van de Idea uitgebreid met een nieuwe instapper, de Idea Actual. Hiermee is de midi-MPV voortaan verkrijgbaar voor € 15.495.

Voor dat bedrag wordt de Idea Actual uitgerust met een nieuwe 1,4-liter benzinemotor met een vermogen van 75 pk. Dat vermogen wordt via een handgeschakelde zesversnellingsbak aan de voorwielen overgebracht. Verder wordt de prijsverlaging bereikt door de standaarduitrusting op enkele punten aan te passen. Dat neemt niet weg dat Fiat de Idea Actual nog steeds levert met elektrisch bedienbare ramen voor, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. En dat is nog best compleet.

Wie graag wat meer luxe wil, kan kiezen voor de Dualogic-versies van de Fiat Idea. Deze zijn voortaan standaard voorzien van airco, volgens de importeur omdat dat een veel voorkomende wens is van klanten. Een andere gewilde optie is de Dualogic semi-automatische versnellingsbak, maar deze wordt niet aan de standaarduitrusting toegevoegd. De prijslijst voor de Idea Duologic begint bij € 18.095,– voor de 1.4 16v Active Plus uitvoering.

Een andere toevoeging aan de reeks is de Fiat Idea Young, met een prijs van € 17.995,–. Deze is gebaseerd op de Idea Active Plus, met als toevoeging 15-inch lichtmetalen velgen en een Blaupunkt radio/cd-speler met zes speakers. Ook deze variant wordt geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en een 1,4 liter benzinemotor.

Tags: