500 Abarth Esseesse: extra gifinjectie

De eerste foto’s van de 500 Abarth Esseesse zijn uitgelekt. De extra potente versie van de 500 Abarth zal ongeveer 170 pk krijgen maar voor de precieze cijfers moeten we nog even wachten op de officiële informatie.

Al bij de introductie van de 500 Abarth beloofde Fiat dat er een extra potente Esseesse-versie van het kleine bommetje zou komen. Een eerste aanzet was de Opening Edition, die in beperkte oplage werd gebouwd. De speciale Esseesse-kit zal vermoedelijk zo’n 35 pk te bieden hebben waarmee het totaal op 170 komt.

Daarmee laat ‘ie de standaard 500 Abarth, die ‘slechts’ 135 pk heeft, makkelijk achter zich. Uiterlijk zien we trouwens weinig verschil, of het moeten de speciale wielen zijn. Of de extra bodykit, zoals op de derde foto, ook voor de straatversies beschikbaar komt kunnen we nog niet zeggen.

Abarth zal aan de vooravond van de Autosalon van Parijs alle informatie vrijgeven over de extra schiftige schorpioen. De Grande Punto Abarth kreeg direct bij zijn introductie al de beschikking over een Esseesse-kit, waarmee hij 180 pk op de straatstenen kan loslaten.

Tags: