Alle informatie 500 Abarth Esseesse

Abarth heeft alle informatie over de 500 Esseesse naar buiten gebracht. We weten nu dat de 500 dankzij de speciale kit over 160 pk en 230 Nm koppel beschikt, meer dan genoeg voor indrukwekkende prestaties.

Eerder deze week lekten al de eerste foto’s uit van de 500 Abarth Esseesse. Toen moesten we nog gissen naar de details, nu maakt Abarth bekend dat ‘ie 160 pk heeft en 230 Nm koppel. Daarmee is het 0-100 km/u-sprintje in 7,4 seconden achter de rug en ligt de topsnelheid op 211 km/u. Het 500’tje is bijna net zo snel als een Golf GTI.

Het Esseesse-pakket, dat in een fraaie houten box wordt geleverd en door de dealer ingebouwd, bevat nog meer dan alleen een tuningkit. Zo krijgt de koper geperforeerde en geventileerde remschijven met ‘high performance’ remblokken. Het onderstel wordt iets verlaagd en 17 inch lichtmetalen Esseesse-wielen met Pirelli PZero-banden horen er ook bij.

Verder zit er in de Esseesse-box een speciaal luchtfiler en natuurlijk een aantal emblemen, die op de voor- en achterkant worden aangebracht. Om het merk Abarth goed op de kaart te zetten organiseert moederbedrijf Fiat volgend jaar in diverse Europese landen de 500 Abarth Challenge. In deze raceklasse wordt geracet met speciaal geprepareerde 500’s Assetto Corse.

Tags: