Alle aandacht voor Fiat 500L

Fiat richt op de autosalon van Genève alle aandacht op de 500L. En hoewel alle spotlights op deze mini-MPV zijn gericht is er helaas nog weinig bekend over de auto.

Prijzen? Zijn nog niet bekend. Het interieur? Medewerkers van de Fiat-stand houden de deuren angstvallig gesloten voor journalisten. Bijtellingspercentage? Nog niet bekend. Wat weten we wel?

Nou, bijvoorbeeld dat de 500L een frisse verschijning is, die naar alle waarschijnlijk veel ruimte biedt aan inzittenden. Er zijn wel wat Mini-trekjes te bespeuren maar dat is meer een compliment dan een nadeel. Het dashboard oogt, van achter het glas, eveneens speels en heeft wel wat overeenkomsten met dat van de 500. De kleur van de carrosserie keert terug in het dashboard.

De 500L staat op een bijna geheel nieuw platform, dat in de verte is afgeleid van de bodemplaat van de 500. De auto komt in november op de markt en wordt tussen de Punto en Bravo gepositioneerd. Waarschijnlijk ook qua prijs dus als Fiat nog niets wil zeggen dan doen wij vast een suggestie: vanaf 17.500 euro.

Tags: