Meer informatie over Fiat 500L

We hebben weer een beetje informatie over de Fiat 500L. De auto krijgt volgens zijn makers ‘het ruimste interieur in zijn klasse’.

De twee belangrijkste troeven van de Fiat 500L zijn de vele aankledingsmogelijkheden en de interieurruimte. De compacte MPV wordt leverbaar in dertig verschillende kleuren. De kleur van de wielen kun je ook kiezen: zwart, wit of grijs. En dan zijn er nog talloze stickerprints, je kunt zelfs een eigen ontwerp maken. Ook kun je de 500L aankleden met talloze chromen details of stoere inzetstukken op de bumper, waardoor de MPV een SUV-achtige ‘look’ krijgt.

Ook het interieur – waarvan we helaas nog steeds geen foto’s hebben – is aan te kleden naar eigen smaak. Net als bij de 500 kun je een deel van het dashboard in carrosseriekleur bestellen. Crystal clear-verlichting zorgt voor een prettige ambiance, volgens Fiat.

Fiat meldt verder dat de 500L het ruimste interieur in zijn segment biedt. Talloze opbergvakken en multifunctionele stoelen zorgen voor het nodige gebruiksgemak. Volledig nieuw is het infotaimentsysteem met 5 inch touchscreen. Dit systeem bundelt alle functies in de auto. Koppelen met een smartphone levert nog veel mogelijkheden op, zoals internetpagina’s bezoeken en applicaties downloaden.

De 500L debuteert op de autosalon van Genève en komt in het vierde kwartaal van 2012 op de markt. De prijzen worden pas later dit jaar bekend gemaakt.

Tags: