Autonieuws overzicht week 22

23 mei tot en met 29 mei.
De afgelopen week stond (weer) in het teken van de overnameperikelen rondom Opel. De gevolgen van de economische crisis houden de autowereld nog altijd flink bezig. In Nederland ging deze week de sloopregeling van start waarmee de autoverkopen een impuls moeten krijgen.

Overnameperikelen Opel
Er is deze week nog steeds geen beslissing genomen over wie Opel gaat overnemen van het huidige moederbedrijf General Motors. Begin deze week diende overnamekandidaat Fiat een beter bod in en meldde zich een nieuwe geïnteresseerde vanuit China. Een oplossing voor Opel lijkt echter steeds verder weg te zijn, nu Fiat niet langer onderhandelt met de Duitse overheid.

Sloopregeling
Deze week ging in Nederland eindelijk de sloopregeling van start. Wie zijn oude auto inlevert en een nieuwere terugkoopt krijgt een bonus van de overheid. Minister Cramer van milieu gaf op vrijdag officieel het startschot. Op Autokopen.nl lees je in de special alles over de sloopregeling, ook of jouw auto in aanmerking komt.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Gelukkig was er deze week ook goed nieuws te melden over kwakkelende automerken. Zo heeft Saab na een lange onzekere periode na het omvallen van Kroymans eindelijk weer een Nederlandse importeur. Een nieuwe dochteronderneming van de Belgische importeur neemt het importschap op zich. In Zuid Korea heeft een rechtbank groen licht gegeven voor een doorstart van SUV-bouwer SsangYong. Het merk krijgt een paar maanden de tijd om met een deugdelijk herstructureringsplan te komen.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.

Tags: