Autonieuws overzicht week 43

23 oktober tot en met 29 oktober.
In de week waarin de Tweede Kamer kibbelt over dubbele paspoorten en Indonesië wordt geteisterd door natuurrampen valt er in autoland weinig groot nieuws te melden. Fiat doet deze week zijn best met een aantal conceptcars maar verder brachten we vooral veel kleine nieuwtjes, die echter niet minder interessant zijn.

Fiat pakt uit in Sao Paulo en Las Vegas
Fiat onthulde de Uno Cabrio conceptcar en de Mio op de autoshow van Sao Paulo in Brazilië. De Italianen blikken ook al alvast vooruit naar de Sema-tuningshow in Las Vegas, waar een gepimpte Fiat 500 zal schitteren. De mondiale drang van Fiat komt tot uiting in een uitspraak van Fiat-topman Sergio Marchionne, die op de Italiaanse televisie zei dat het merk meer winst zou maken als er geen fabrieken in Italië zouden staan.

Ambities Volkswagen niet te stoppen
Dat Volkswagen graag de grootste autofabrikant ter wereld wil worden daar maakt het concern geen geheim van maar dat doel zou nog wel eens eerder gerealiseerd kunnen worden dan gedacht. De nieuwe Volkswagen Jetta, waarvan Volkswagen deze week de Europese versie presenteerde, moet een kleine bijdrage daaraan gaan leveren. Dat geldt ook voor de order die Volkswagen binnensleepte bij de politie, al was er wel een rechtszaak voor nodig om te bevestigen dat alles volgens de regels is gegaan.

Nieuwe uitvoeringen
Skoda presenteerde deze week een nieuwe uitvoering voor de Superb en Octavia, beide modellen zijn nu te verkrijgen met dieselmotor in combinatie met DSG-automaat én vierwielaandrijving. Audi heeft de 2.0 TDIe schoner gemaakt waardoor deze nu in de 20 procent bijtellingscategorie valt.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.

Tags: