‘Abarth roadster wacht op goedkeuring’

Abarth, de sportieve tak van Fiat, heeft plannen klaar voor de ontwikkeling van een roadster. Het project gaat pas van start als de grote bazen in Turijn hun goedkeuring geven.

Het Britse tijdschrift Autocar schrijft dat Abarth werkt aan een sportief Roadster-model. Deze auto zou in 2012 al op de markt kunnen komen maar er is nog geen groen licht gegeven door de directie van Fiat. Het project moet onderaan de streep wel geld opleveren.

De roadster krijgt, als ‘ie komt, een vaste achterruit met een uitneembaar dakpaneel. Het ontwerp wordt in eigen huis getekend en Abarth zou zelf een spaceframe ontwikkelen voor de auto. Als basis dient het platform van de Alfa Romeo Giulietta.

Er liggen twee geschikte motoren klaar voor het sportautootje van Abarth: de 1.4 MultiAir Turbo met 170 pk en de 1.8 turbo met meer dan 200 pk. Zelfs de vanafprijs is al zo’n beetje bepaald, die moet maximaal 30.000 euro bedragen. Als productieplaats is de Bertone-fabriek nabij Turijn geschikt, Fiat nam de productiefaciliteit vorig jaar over om er kleine oplages van speciale modellen te produceren.

Tags: