Autonieuws overzicht week 47

14 tot en met 20 november 2009.
Met alleen de nieuwe Fiat Doblò was de presentatie van nieuwe modellen deze week zeer beperkt. Grote drukte daarentegen in de politiek, er werden verschillende (belasting)maatregelen bekendgemaakt die gevolgen hebben voor autorijders. Vooral de kilometerheffing maakte veel reacties los. Een aantal autofabrikanten zijn in de weer met reorganisaties.

Fiat Doblò
Fiat presenteerde de geheel nieuwe Doblò, in MPV– en bestelwagen-variant. De vier motoren worden later aangevuld met een aandrijving op aardgas.

Kilometerheffing
Vorig weekend bereikte de ministerraad een akkoord over de kilometerheffing. Er kwamen nogal wat reacties op het voorstel, zo zagen de hybride-bezitters hun vrijstelling van wegenbelasting in rook opgaan. Enkele Belgische politici pleitten voor een kilometerheffing voor België of zelfs de hele Benelux.

Reorganisaties
Als de verkoop van het merk Saab doorgaat moeten 81 Amerikaanse dealers hun deuren sluiten. Fiat wil in haar Italiaanse fabrieken de productiviteit verbeteren met liefst 40 procent. Renault gaat dochtermerk Lada helpen een kwaliteitsslag te maken die niet eerder vertoond is in de geschiedenis van het Russische merk. De mislukte Volkswagen-overname heeft Porsche een miljardenverlies opgeleverd. Aan Volkswagen de taak dit gat weer te vullen. Spyker verhuist de autoproductie van Nederland naar Groot-Brittannië.

Formule 1
Mercedes-Benz slaat z’n slag op sportief gebied: Het neemt het Brawn GP-team over dat dit seizoen de hoofdprijzen van de F1 binnensleepte. De transfer van Jenson Button betekent dat de McLaren-renstal komend seizoen over twee wereldkampioenen beschikt.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.

Tags: