Autonieuws overzicht week 50

11 december tot en met 17 december.
Deze week maakten we voor het eerst kennis met de vernieuwde BMW 1 Serie Coupé en Cabrio, de Jeep Compass en de Fiat Panda Natural Power. Voor zakelijke rijders was er goed nieuws: BMW brengt een 320d Touring met 20 procent bijtelling uit en Renault komt met een Clio die in de 14 procent bijtellingscategorie valt.

Vernieuwd
Jeep heeft de Compass een flinke make-over gegeven. Hij krijgt de neus van zijn grote broer Grand Cherokee maar ook onderhuids doet het Amerikaanse merk de nodige aanpassingen. Verder konden we deze week kennis maken met de vernieuwde BMW 1 Serie Coupé en Cabrio, die nu optisch meer te onderscheiden zijn van de hatchback.

Belastingvoordeel
Fiat heeft de Panda Natural Power, die op aardgas loopt, vernieuwd. Hij is sterker, zuiniger, schoner én goedkoper. Door de lage CO2-uitstoot hoeft er geen wegenbelasting en BPM te worden betaald en geldt het voordelige bijtellingstarief van 14 procent. Dat geldt ook voor de Clio 1.5 dCi Eco2, die Renault deze week presenteerde. Nog meer bijtellingsvoordeel vinden we bij BMW. De 320d Efficient Dynamics Edition – met 20 procent bijtelling – is er voortaan ook als Touring

Verwacht
De Hyundai i40 en de nieuwe Honda Civic staan te trappelen om onthuld te worden. Pas volgend jaar is het zover maar de twee merken gaven deze week wel alvast de eerste schetsen vrij.

Overige highlights:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.

Tags: