(Bijna) alle informatie over Fiat 500L

De introductie van de Fiat 500L is aanstaande. Fiat geeft nu meer informatie vrij over de auto die ‘het beste van een SUV, MPV en een hatchback’ moet combineren.

De Fiat 500L mag er dan uitzien als een ‘opgeblazen’ 500 maar is eigenlijk een op zichzelf staand model. Technisch heeft ‘ie ook weinig gemeen met de auto waaraan ‘ie zijn naam ontleent. Ruimte is zijn grootste troef, Fiat zegt dat de 500L vijf volwassenen met een lengte van 2 meter én hun bagage kan vervoeren. En dat terwijl de MPV slechts 7 centimeter langer is dan de Punto. De achterste stoelen zijn in de lengte van de auto te verschuiven en via het ‘fold and tumble’-systeem creëer je een vlakke laadvloer.

Op de 500L introduceert Fiat een nieuw infotainmentsysteem, Uconnect genaamd. Draadloze connectie, spraakbediening en een gebruiksvriendelijke interface op een 5 inch beeldscherm zijn de belangrijkste highlights. Van een hele andere orde is de speciaal voor de 500L ontwikkelde Lavazza koffiepadmachine. Ja, je leest het goed: een koffiemachine in de auto, inclusief bijpassende bekers.

De 500L is aan te kleden met elf verschillende lakkleuren, drie contrastkleuren voor het dak en drie verschillende kleuren voor de lichtmetalen wielen. Fiat gaat vier uitvoeringen aanbieden bij de verkoopstart in november: Pop, Pop Star, Easy en Lounge. En dan ben je nog niet klaar met kiezen, want er staan drie verschillende motoren op het menu: de 95 pk sterke 1.4 en 105 pk sterke 0,9 tweecilinder – met een CO2-uitstoot van 112 g/km – benzinemotoren en de 1.3 MultiJet diesel met 85 pk. De prijzen zijn nog niet bekend.

Tags: