Update voor Fiat 500

Waarom veel veranderen aan een auto die er nog altijd fris uitziet? Dat moet Fiat ook gedacht hebben bij het vernieuwen van de 500 en daarom blijft het voor modeljaar 2013 bij een nieuwe motor en nieuwe uitvoeringen.

De Fiat 500 wordt opgefrist. Niet aan de buitenkant maar de prijslijst wordt (weer) uitgebreid. Belangrijkste nieuws: de komst van de 65 pk sterke TwinAir-motor. De tweecilinder komt naast zijn 85 pk sterke broertje in het assortiment.

Dat is goed nieuws voor de vanafprijs, die zakt met 800 euro tot 12.495 euro. Wel moet je nog tot het eind van het jaar geduld hebben totdat de nieuwe basismotor verkrijgbaar is. De andere vernieuwingen, zoals nieuwe bekledingsopties met donkere stoffen en nieuwe 15 inch wielen, worden al eerder doorgevoerd.

Fiat introduceert ook twee nieuwe uitvoeringen: de Street en Color Therapy. Die laatste is alleen verkrijgbaar met speciale pastelkleuren die nostalgische gevoelens moeten oproepen. De witte spiegelkappen en dakantenne doen de rest. De 500 Street is een meer stoere versie, die standaard is voorzien van 16 inch wielen en onder andere verkrijgbaar is in de kleur mat zwart.

Tags: