Binnenkort bij de Ferrari-dealer: de Fiat 500

Fiat komt met een speciale gelimiteerde versie van de 500 die exclusief via het verkoopkanaal van Ferrari verkrijgbaar is. Naast de 599’s en F430’s vind je dus binnenkort ook de Fiat 500 in de Ferrari-showroom.

De speciale Fiat 500 wordt in een gelimiteerde oplage van 200 stuks gebouwd en is natuurlijk zowel van binnen als van buiten Ferrari-rood van kleur. De 500 onderging ook een uitlaatkuur, zodat ‘ie iets meer klinkt als een Ferrari. Onder de motorkap ligt geen V12 maar de bekende 1.4 zestienkleps motor met 100 pk.

De speciale Cinquecento heeft rode remklauwen in 16 inch lichtmetalen wielen. Van binnen is het kleintje luxe uitgevoerd met elektrisch schuifdak, volautomatische airco, speciaal zwart lederen stuurwiel met rode stiksels en sportieve pedalen. Het Frau-leer op de stoelen maakt het feestje binnenin compleet.

Uiteraard is de exclusieve 500 voorzien van speciale genummerde plaquette op het dashboard. Twee van de 200 ‘Ferrari 500’-modellen komen naar Nederland en worden gebruikt door de Ferrari-dealers als ‘dienstauto’ voor hun klanten.

Tags: