Kroymans wil importschap Fiat en Lancia

Kroymans, de importeur van onder andere Saab, Jaguar, Alfa Romeo en Kia, zou graag het importschap van Fiat en Lancia binnen hengelen. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen het vakblad Automobiel Management.

Kroymans nam in 2005 het importschap van Alfa Romeo al over van Fiat Nederland maar aast nu op het importschap van de overgebleven twee merken Fiat en Lancia. Volgens de Kroymans-woordvoerder heerst er nogal wat oppositie tegen overheveling van de twee merken naar het Hilversumse bedrijf. Hij geeft aan dat er volgend jaar wellicht meer duidelijkheid is over dit onderwerp.

Naast Fiat en Lancia is Kroymans bezig om importeur te worden van diverse andere merken. Met het Indiase Tata is Kroymans in een vergevorderd stadium, hoewel de handtekeningen nog niet zijn gezet. Ook diverse Chinese merken, waaronder Great Wall, staan op het punt om ingelijfd te worden door de importeur.

Kroymans heeft de nieuwe importschappen nodig omdat de resultaten van de retailbedrijven tegenvallen. De aangekondigde omzet voor 2008 wordt waarschijnlijk niet gehaald en Kroymans gaat dan ook flink ingrijpen bij de retaildivisie. Zo wordt het afstoten van dealerbedrijven die merken voeren die niet door Kroymans worden geïmporteerd overwogen.

Tags: