‘Chrysler 300C basis voor nieuwe Alfa Romeo’

Het platform van de achterwielaangedreven Chrysler 300C dient mogelijk als basis voor de opvolger van de Alfa Romeo 166. Dat maakt Autokopen.nl-columnist Wim Oude Weernink op uit de mond van een Fiat-medewerker.

Opmerkelijk nieuws vanuit Turijn: Fiat is geïnteresseerd in het onderstel van de Chrysler 300C. De Italianen zijn al langer op zoek naar een geschikt platform dat als basis kan dienen voor een achterwielaangedreven model van Alfa Romeo. De Maserati-techniek die Fiat in huis heeft maakt de auto te duur.

Fiat heeft nu de pijlen gericht op het platform van de 300C. Opmerkelijk, want dat is in de basis het onderstel van de Mercedes E-Klasse. Niet van de huidige maar het model dat in 1995 het levenslicht zag – de W210 – aangevuld met componenten van de vorige S-Klasse. Dit onderstel wordt op dit moment ook gebruikt voor de Dodge Charger.

Het duurt nog zeker tot 2011 voordat de 166-opvolger op de markt komt. Eerst presenteert Alfa Romeo eind dit jaar de 147-opvolger. Het onderstel van die auto is een nieuw platform, gebaseerd op dat van de Fiat Bravo. Chrysler gebruikt dit onderstel in de toekomst voor verschillende modellen en zo is de cirkel weer rond.

Lees hier de column van Wim Oude Weernink

Tags: