Huidige Lancia Ypsilon nog twee jaar in productie

De productie van de huidige Lancia Ypsilon stopt in de zomer van 2011. Het zal de laatste Lancia zijn die op het Italiaanse eiland Sicilië wordt gebouwd. De nieuwe Ypsilon loopt waarschijnlijk in de Fiat-fabriek nabij Turijn van de band.

Fiat maakt vandaag bekend dat de productie van de huidige Lancia Ypsilon stopt in de zomer van 2011. Het Italiaanse merk neemt daarna afscheid van de Termini Imerese fabriek in het noorden van Sicilië. Als de laatste Ypsilon van de band is gelopen zal dat ook de laatste auto zijn die op het eiland is geproduceerd.

De fabriek gaat niet dicht, Fiat ontving onlangs subsidie van de Italiaanse overheid om de fabriek open te houden. Auto’s worden er na 2011 niet meer gebouwd, de fabriek wordt klaargemaakt om ‘niet-autogerelateerde’ producten te maken. De vijf andere autofabrieken van Fiat en Alfa Romeo in Italië blijven open.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer we de nieuwe Ypsilon kunnen verwachten. Hij stond oorspronkelijk op de planning voor eind 2009 maar het zou zomaar eens een jaar langer kunnen duren.

Tags: