Chrysler verbouwt Fiat 500

Voor de jaarlijkse tuningshow SEMA in Las Vegas heeft Chrysler een Fiat 500 verbouwd. Zie hier wat er gebeurt als Amerikanen een 500 onder handen nemen.

De Fiat 500 verschijnt eind dit jaar op de Amerikaanse markt. Op de SEMA tuningshow, die jaarlijks wordt gehouden in Las Vegas, kan Fiat daarom geen verstek laten gaan. Chrysler, het bedrijf waar Fiat het tegenwoordig voor het zeggen heeft, nam de 500 voor de SEMA eens flink onder handen.

Mopar Underground, de tuningafdeling van Chrysler, is verantwoordelijk voor het resultaat. Mopar plakt de 500 vol met spoilers en skirts. Het meest opvallend zijn de uitgeklopte wielkasten waarin 18 inch wielen huizen. De motorkap en het dak zijn matzwart van kleur en de koplampen kregen ook een zwart tintje.

In het interieur, waarvan nog geen foto’s zijn, gaat het feest vrolijk door. De stoelen en deurpanelen zijn rood terwijl de rest contrasterend zwart kleurt. Het dashboard is afgewerkt met pianolakzwarte elementen. Ook technisch nam Mopar de 500 onder handen, zo is er een nieuw uitlaatsysteem waardoor de motor meer vermogen levert.

Tags: