Een miljoen Fiats Grande Punto

Van de Fiat Grande Punto rijden inmiddels alweer één miljoen exemplaren op de aardbol. Het miljoenste exemplaar liep deze week van de band in de Fiat-fabriek in de Italiaanse stad Melfi. De Grande Punto volgde in 2005 de Punto op.

Zijn voorganger had de lat hoog gelegd voor de Fiat Grande Punto. Van de eerste generatie Punto werden tussen 1993 en 1999 immers niet minder dan 3,5 miljoen exemplaren geproduceerd. Ook de tweede serie bleek een groot succes, met meer dan drie miljoen verkochte exemplaren. De tweede generatie wordt momenteel nog naast de Grande Punto geleverd onder de naam Punto Classic.

De Fiat Grande Punto richt zich voor een belangrijk deel op jonge rijders en die aanpak blijkt zijn vruchten af te werpen. Van de sportieve uitvoeringen wordt een kwart verkocht aan jongeren. Van alle Grande Punto-rijders kiest dertig procent ervoor het Blue&Me-systeem te laten inbouwen. Dit telematicasysteem zorgt onder meer voor een handige bediening van het audiosysteem en omvat een Bluetooth-telefoonset. Ontvangen sms-berichten kunnen bijvoorbeeld worden voorgelezen.

Onlangs werd een nieuwe uitvoering toegevoegd aan het gamma van de Grande Punto. De Natural Power is uitgerust met een 1,4-liter achtkleps motor die zowel op benzine als aardgas (CNG) kan rijden. Door op aardgas te rijden, wordt geen fijnstof uitgestoten en neemt de CO2-emissie met ongeveer een kwart af. De CO2-uitstoot van 115 gram per kilometer is goed voor energielabel A.

Tags: