Elektrische Fiat en Jeep modellen

Op het gebied van elektrisch aangedreven Fiats staat er de komende tijd veel op stapel.

De verwachting is dat FCA in 2020 met een mild-hybrid van de Fiat Panda komt. Daarnaast zal de introductie van een plug-in-hybrid versie van de Fiat 500X en de Jeep Renegade niet lang meer op zich laten wachten net als de volledig elektrische variant van de populaire Fiat 500.

Elektrische Fiat 500
In Amerika rijdt al een aantal jaren een elektrische Fiat 500; de Fiat 500 E, maar Fiat heeft nooit plannen gehad deze auto ook in Europa op de markt te brengen. De elektrische 500 voor de Europese markt is een compleet nieuw ontwikkelde auto die volgens de berichten zelfs een klein beetje groter is dan de huidige Fiat 500. De auto zal het platform delen met de revolutionaire Fiat Centoventi, die al op de Autosalon van Geneve heeft gestaan.

Electrische bedrijfswagen
Fiat presenteerde vorige maand de vernieuwde Ducato en kondigde toen ook een elektrische versie aan. Nu krijgen we meer informatie over de Ducato Electric, die Fiat aanprijst met de slogan ‘100 procent Ducato en 100 procent elektrisch’. Er komen verschillende batterij-opties, het maximale rijbereik is 360 kilometer.

De elektrische aandrijving wordt mogelijk op alle uitvoeringen van de Ducato. De laadruimte is, net als bij de brandstofversies, afhankelijk van de gekozen lengte- en hoogteversie 10 tot 17 m3 groot en het maximale laadvermogen 1.950 kilogram. De accu’s zijn onder de auto geplaatst en nemen geen laadruimte in beslag.

De Ducato Electric heeft een vermogen van 90 kW (122 pk) en een koppel van 280 Nm. Fiat heeft de topsnelheid van de bestelwagen begrensd op 100 km/u, waarmee de auto vooral geschikt is voor gebruik in en rond de stad. Fiat gaat diverse accu-opties aanbieden, met een rijbereik van 220 tot 360 kilometer. De elektrische Ducato is geschikt voor ‘diverse laadmethodes’, details hierover volgen later.

Fiat begint in de loop van volgend jaar met de levering van de elektrische Ducato.

Tags: