Fiat 500 blijft overeind ‘down under’

Terwijl de Britten vergeefs probeerden een Volvo XC60 te laten botsen, hadden enkele Australische beroemdheden geen enkele moeite de botsveiligheid van de nieuwe Fiat 500 uit te testen. En de vijf sterren van EuroNCAP bleken niet zomaar uit de lucht gegrepen.

In het voorprogramma van de Formule 1-race in Melbourne mochten bekende Australiërs hun geluk beproeven in de Vodafone Celebrity Challenge. Sportheld Luke Darcy werd daarbij door atleet Don Elgin van achteren aangetikt en knalde op hoge snelheid in de vangrail om vervolgens op zijn kant te rollen. Als voormalig Australian football-speler is Darcy wel de nodige opdoffers gewend, maar hij haalde toch opgelucht adem toen bleek dat zijn Fiat 500 hem had beschermd tegen het oplopen van enig letsel.

“Het was een laffe actie. Ik ga zeker mijn advocaat bellen”, grapte Darcy na afloop. Waarop Elgin antwoordde: “Ik wilde eigenlijk Buckley eraf tikken, maar Darcy reed in de weg.” Nadat de race weer was hervat, reed freestyle motorcrosser Robbie Madison naar de overwinning.

Tags: