Fiat 500 klaar voor de V.S.

De Fiat 500 is klaar om de Amerikaanse markt te betreden. De eerste 500 exemplaren onder de noemer ‘Prima Edizione’ zijn al verkocht.

Binnenkort opent Fiat de orderboeken voor de 500 in de Verenigde Staten. De Amerikaanse versie, die zowel technisch als optisch licht afwijkt van de Europese versie, is klaar. Eind dit jaar start de productie in Mexico, zowel de auto als de 1.4 MultiAir-motor worden in het Midden-Amerikaanse land gebouwd.

Fiat heeft de eerste 500 exemplaren al verkocht. Dat was de gelimiteerde oplage ‘Prima Edizione 500’, waarmee het merk Fiat-fans in de V.S. de kans gaf om als eerste in het autootje te rijden. Er staan zelfs nog duizend mensen op de wachtlijst voor de Prima Edizione.

Of de 500 daadwerkelijk een succes wordt is nog even afwachten. Smart kende na een redelijk succesvolle start ook een terugval in de verkopen. De eerste reacties zijn in ieder geval positief. Fiat brengt eind dit jaar eerst de hatchback op de markt, in het voorjaar van 2011 volgt de 500C. De Abarth-versies maken in een later stadium de overstap.

Tags: