Fiat 500 Spider verwacht in 2012

Fiat komt met een tweede open versie van de Fiat 500. De Spider wordt een roadster met hoogwaardige rij-eigenschappen.

Sinds begin dit jaar staat de Fiat 500C bij de dealers (bovenste foto). Het Italiaanse merk komt in 2012 met nog een écht open versie, de 500 Spider. Dat wordt een tweezits roadster, vergelijkbaar met de populaire Mazda MX-5. Dat onthult het doorgaans goed ingelichte Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport.

Eerder bracht Ford de StreetKa uit. Net als de Ford StreetKa zal de 500 Spider worden aangeboden met een stoffen dak of met hardtop, die achterin weggeklapt kan worden.

Volgens AMS wordt de aandrijflijn echter overgenomen uit de speciale serie 695 Tributo Ferrari van huistuner Abarth (onderste foto). De getunede 1.4 TurboJet-motor levert 180 pk en 230 Nm koppel. Daarmee wordt de Spider een sportieve 500, met een topsnelheid van 225 km/u en een 0-100 km/u-sprint van minder dan 7 seconden.

Wordt deze Spider aangekleed met andere Abarth-artikelen als de Esseesse-kit (sportieve ophanging, remmen, uitlaat, diffusor, enzovoort), dan zal er zeker interesse voor bestaan. AMS weet al te melden dat de 500 Spider wordt voorzien van een geautomatiseerde handbak die te bedienen is met peddels aan het stuurwiel.

Met de uitbreiding van het gamma kan de Fiat 500 nog beter de concurrentie aangaan met die andere lifestyle retro-auto, de Mini. Daarvan verschijnen ook nog steeds nieuwe varianten. De prijs van de Fiat 500 Spider zal naar verwachting rond de 24.000 euro komen te liggen. Als alles volgens het boekje gaat kunnen we de Spider in 2012 bij de Fiat-dealers verwachten.

Tags: