Fiat Doblo krijgt nieuwe neus

Fiat heeft de vernieuwde Doblo onthuld. De nieuwe voorkant zorgt ervoor dat het ontwerp van de compacte bedrijfswagen meer in balans is.

Fiat vervangt de ietwat bolle neus van de Doblo voor een robuust ogende voorkant. De nieuwe grote grille en meer aflopende motorkap zijn nu meer in balans met de rest van het ontwerp. De hooggeplaatste koplampen zijn vervangen door nieuwe exemplaren en ook de achterlichten zijn vernieuwd.

In het interieur zien we een nieuw stuur, een vernieuwd instrumentarium en nieuwe deurpanelen. Daarnaast heeft Fiat wijzigingen aangebracht aan de middenconsole, waarin optioneel een 5 inch touchscreen huist met de nieuwste generatie van Fiats Uconnect infotainmentsysteem. Ook nieuw is de optie ‘drie stoelen voorin’, waarvan de middelste kan worden omgeklapt tot armsteun. Fiat meldt verder dat de vernieuwde Doblo binnenin stiller is, dankzij een betere isolatie van de cabine.

Het motoraanbod blijft gelijk, maar de 1.3 en 1.6 MultiJet dieselmotoren zijn iets aangepast. Ze leveren nu meer koppel bij lage toerentallen, tot wel 40 procent. Dit moet leiden tot soepelere en vlottere rij-eigenschappen. De vermogens van de dieselmotoren variëren nog steeds van 75 tot 135 pk, de benzinemotoren zijn er in drie smaken van 95 tot 120 pk. Ook is er weer een aardgasuitvoering beschikbaar bij de verkoopstart begin 2015. Nieuw zijn de EcoJet-uitvoeringen, die dankzij aanpassingen aan de banden, aerodynamica, olie, oliepomp en dynamo zuiniger zijn.

De vernieuwde Fiat Doblo debuteert op de bedrijfsautobeurs IAA in Hannover en staat begin 2015 bij de dealer. De prijzen zijn nog niet bekend. 

Tags: