Parijs 2014: Fiat 500X

Veel auto’s worden voor de autosalon van Parijs al ‘digitaal’ onthuld. Zo niet de Fiat 500X: maak kennis met de grootste échte primeur van de autosalon van Parijs.

Daar staat ‘ie dan: de Fiat 500X. De derde telg in de 500-familie die een zeer populair segment gaat bedienen. En daar waarschijnlijk een zeer groot deel uit de taart voor zijn rekening gaat nemen, want de 500X heeft veel pré’s. Om te beginnen zijn looks, het ontwerp van de 500X ‘klopt’ gewoon en is veel beter in balans dan dat van zijn broer 500L. Door de ronde koplampen is nog een vleugje van de echte 500 te herkennen. Fiat gaat de auto aanbieden in twee versies: de Urban die een wat softer uiterlijk heeft en de wat stoerdere Cross. Die laatste is ook met vierwielaandrijving te verkrijgen, als de auto in de verkoop gaat in maart 2015.

De 500X heeft een mooi en speels vormgegeven interieur, laat dat maar aan de Italianen over. Dat niet alleen, het is gemaakt uit fraaie materialen en ook hier komt weer een vleugje 500 naar voren. Ruim is de 500X ook, achterin biedt de auto voldoende ruimte voor volwassenen – zelfs met het tweedelige panoramadak dat hoofdruimte opsnoept.

Fiat heeft de motoren al bekendgemaakt, al gaat de Nederlandse importeur nog bekijken welke er in Nederland gevoerd gaan worden. Het dieselaanbod bestaat uit de bekende MultiJets met 95, 120 en 140 pk, de benzinemotoren hebben 110 en 140 pk. CO2-cijfers zijn nog niet bekend en dus is ook niet duidelijk hoe de 500X het bijtellingstechnisch zal doen. Over prijzen wil de PR-man van Fiat nog niets kwijt, maar tussen de regels door maken we op dat deze iets onder die van zustermodel Jeep Renegade komen te liggen. We zetten in op een vanafprijs van iets minder dan 20.000 euro.

Tags: