Fiat Ducato in het nieuw

Fiat stelt de vernieuwde Ducato voor. De grote bestelwagen krijgt een nieuwe voorkant, zuinigere motoren en een praktischer interieur.

Fiat heeft de Ducato vernieuwd. Het merk spreekt zelfs van een geheel nieuwe modelgeneratie, maar het gaat hier om een facelift. De voorkant is wel helemaal nieuw. De grille is in twee kleuren te verkrijgen en de voorbumper bestaat uit drie delen, zodat schade goedkoper te repareren is. Led-dagrijverlichting maakt zijn entree op Fiats grootste besteller en het merk heeft ook de (optionele) 16 inch lichtmetalen wielen vernieuwd.

In het interieur zijn nieuwe stoelen te vinden die meer comfort moeten bieden. Ook is er een nieuwe bekerhouder en een multifunctionele houder voor bijvoorbeeld een tablet, kladblok, telefoon of klembord. De ingebouwde radio is nu standaard voorzien van Bluetooth en MP3-afspeelmogelijkheid en als optie prijkt nu een infotainmentsysteem met 5 inch beeldscherm op de optielijst. Dit systeem kan aangevuld worden met een achteruitrijcamera.

Bij de motoren blijft bijna alles bij het oude. De vernieuwde Ducato wordt leverbaar met 2,0 liter MultiJet dieselmotor met 115 pk, een 2.3 met 130 en 150 pk en een 3.0 MultiJet met 180 pk. De diesels zijn zuiniger geworden en stoten in het gunstigste geval 158 g/km CO2 uit. Het (theoretische) brandstofverbruik is teruggebracht naar 5,8 l/100 km (1 op 17,2).

De Ducato is verder op vele punten doorontwikkeld, vooral om de auto ‘robuuster en duurzamer’ te maken. Ook liggen de ‘running costs’ lager dan voorheen. Verder heeft Fiat diverse actieve veiligheidssystemen toegevoegd en bestaande verbeterd. De vernieuwde Ducato biedt hetzelfde uitgebreide aanbod als de huidige generatie, met onder andere vier verschillende lengtevarianten, drie hoogtevarianten en een laadruimte die varieert van 8 tot 17 m3. Ook zijn (luxe) personenwagenversies en een chassis-cabine, die zelfs in zes lengteversies verkrijgbaar is.

De prijzen van de vernieuwde Ducato, die in juni in de showroom staat, worden binnenkort bekend gemaakt.

Tags: