Volgend jaar nieuwe sportauto van Fiat

Fiat kondigt voor 2015 een nieuwe sportauto aan. Het gaat waarschijnlijk om een cabrio die samen met Mazda wordt ontwikkeld. Dat en meer staat in het nieuwe toekomstplan van het merk.

Fiat heeft tijdens de FCA Investor Day in het Amerikaanse Auburn Hills zijn toekomstplannen uit de doeken gedaan. Hoewel dit plan meer vraagtekens dan antwoorden oplevert willen we je het toch niet onthouden. Meest opvallend is dat Fiat volgend jaar een ‘speciaal model’ op de markt brengt. Het gaat hier zeer waarschijnlijk om een cabrio, die op dit moment in samenwerking met Mazda wordt ontwikkeld. Dit model is wat je zou kunnen noemen de verlate opvolger van de Barchetta (foto).

Het eerste nieuwe model van Fiat is de 500X, die aan het eind van het jaar in de showrooms staat. Deze cross-over is 4,2 meter lang en ziet er volgens de CEO van het merk, Olivier Francois, ‘geweldig uit’. De 500X geeft aan welke kant het merk op wil. Fiat wil twee soorten klanten tevreden stellen, het merk is ‘als een rits’. Aan de ene kant inspirerend en emotioneel, aan de andere kant rationeel en functioneel. Slippers en hoge hakken. Het 500-merk wordt verder uitgebouwd met nieuwe modellen, maar Fiat geeft hierover nog geen detailinformatie.

Wel is duidelijk dat het merk zich richt op de compacte segmenten. In 2016 verschijnen drie nieuwe modellen, waarvan een stationwagon. Dit zijn de opvolgers van de Punto en Bravo, maar waarschijnlijk verdwijnen die namen. In 2017 volgt een nieuwe cross-over en in 2018 de nieuwe Panda.

Productplan Fiat (voor Europa)
2014 500X
2015 Compacte sedan – ‘speciaal model’
2016  Compacte hatchback – compacte stationwagon – B-segment auto 
2017 Cross-over
2018 Nieuwe Panda

 

Tags: