Fiat Ducato klaar voor 2020

Fiat maakt de Ducato klaar voor 2020. Een greep uit de lijst met nieuwtjes: schonere motoren, een elektrische versie, een negentraps automaat, nieuwe rijhulpsystemen en diverse uiterlijke wijzigingen.

Fiat komt met een omvangrijke update van de Ducato. Zowel technisch als optisch zijn er de nodige nieuwtjes te melden. De 2.3 MultiJet dieselmotor is schoner en krachtiger geworden en voldoet nu aan de nieuwste Euro 6d-uitlaatgasnorm. De nieuwe vermogensversies zijn 120, 140, 160 en 180 pk, met een trekkracht die oploopt van 320 tot 450 Nm. Nieuw is dat de drie krachtigste motoren zijn te koppelen aan een negentraps automaat. Fiat biedt daarnaast ongewijzigd een aardgasuitvoering aan met 136 pk sterke motor. In de loop van volgend jaar komt het merk bovendien met een volledig elektrische versie van de Ducato.

Ook nieuw is het Eco Pack, dat standaard wordt geleverd op de krachtigste motorversies. Dit pakket omvat een start/stop-systeem, de Eco-rijmodus, een slimme dynamo en een effici├źntere brandstofpomp. Niet eco maar wel handig voor zware elektronische toepassingen is de mogelijkheid om de motor in een verhoogd stationair toerental te laten draaien.

Nieuwe rijhulpjes

Fiat vult het aanbod van rijhulpsystemen aan met onder meer een dodehoeksensor, een systeem dat waarschuwt voor kruisend verkeer bij achteruitrijden, een verkeersbordenlezer en automatisch grootlicht. Andere nieuwtjes zijn onder meer led-verlichting in de laadruimte en een vernieuwd multimediasysteem met ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto.

Fiat voert ook diverse uiterlijke wijzigingen door, zowel binnenin als aan de buitenkant. De voorbumper is opnieuw getekend en de grille-omlijsting heeft een nieuwe kleur.

Fiat maakt de prijzen van de vernieuwde Ducato binnenkort bekend.

Tags: