Fiat Ducato Minibus arriveert in 2017

Fiat toont drie Ducato-showmodellen op de Duitse bedrijfsautoshow. Een ervan kondigt de nieuwe Minibus aan, die volgend jaar arriveert.

In het Duitse Hannover is vandaag de IAA-bedrijfswagenshow geopend. Fiat Professional is aanwezig met het volledige bedrijfsauto-assortiment maar de meeste aandacht gaat toch uit naar de Ducato. Deze middelgrote bedrijfswagen is 2 jaar geleden vernieuwd. Onlangs heeft Fiat Euro6-motoren geïntroduceerd voor het model. 

In Hannover laat Fiat drie showmodellen zien. De Chassis Cabine-variant demonstreert de veelzijdigheid van de Ducato, terwijl de samen met Mopar aangeklede Ducato allerhande mogelijkheden toont om de bedrijfswagen als mobiele werkplek te gebruiken. In deze Ducato zitten planksystemen, opbergcompartimenten, kastjes en zelfs een generator. 

De nieuwe Ducato Minibus

Het meest interessante model is echter de nieuwe Ducato Combi met lange wielbasis. Die kan nog eens twee personen meer vervoeren – negen in totaal – in vergelijking met de personenbus die 2 jaar geleden op de show stond. Achterin blijft dan nog 2 meter over voor de bagage. Deze showauto is de voorloper van een nieuwe familie van Ducato-uitvoeringen voor personentransport. Als onderdeel daarvan verschijnen in 2017 de nieuwe Minibus-modellen. 

Nu moeten we het nog doen met schaarse informatie. De personenvervoermodellen krijgen een lage instap, nieuwe interieurs, ergonomische stoelen en een efficiënt aircosysteem. Daarnaast belooft Fiat een groot assortiment met individualiseringsopties.

Tags: