‘Fiat en PSA moeten samengaan’

De Fiat Group en PSA Peugeot Citroën gaan mogelijk samen om de overlevingskansen in de huidige crisis te vergroten. Automotive News maakt uit een Italiaanse krant op dat er op dit moment wordt onderzocht of het samengaan van de twee concerns zinvol kan zijn.

De krant Milano Financa meldt dat de Fiat Group en PSA Peugeot Citroën moeten bekijken of ze kunnen fuseren. De Italiaanse minister-president Silvio Berlusconi en de Franse president Nicolas Sarkozy zouden daarop aangedrongen hebben. Analysten zeggen dat het samengaan van de twee fabrikanten veel nut kan hebben, zowel Fiat als PSA is sterk in het bouwen van kleine auto’s.

Samen bouwen de twee autoconcerns 6,2 miljoen auto’s, ongeveer evenveel als de Volkswagen Groep en Renault-Nissan. Alleen Toyota, General Motors en Ford gaan daar nog overheen. Vorige week nog zei Fiat-baas Sergio Marchionne nog dat er uiteindelijk maar zes autoconcerns zullen overblijven, waarbij hij de positie van Fiat in het midden liet.

Op dit moment hebben de twee fabrikanten al twee joint ventures lopen, een voor het gezamenlijk ontwerpen en bouwen van bedrijfsauto’s en een op het gebied van MPV’s. De berichten over het eventuele samengaan van Fiat en PSA worden door beide fabrikanten niet bevestigd maar ook niet ontkend.

Tags: