Fiat Grande Punto gestroomlijnd

De Duitse tuner Novitec, gespecialiseerd in Italiaanse auto’s, heeft de Grande Punto eens stevig onder hangen genomen. Het heeft 30 pk meer vermogen uit de 1,9 liter JTD weten te persen en dankzij een spoilerpakket ziet de nieuwe Punto er nog pittiger uit.

De 1,9 liter JTD van de Fiat Grande Punto levert normaal gesproken een nette 130 pk. Een chip en nieuw luchtfilter van Novitec brengen het maximale vermogen naar 160 pk. Het maximumkoppel van de getunede motor neemt toe tot 328 Nm. Daarmee sprint de Punto in 8,6 seconden naar 100 km/h en kan er maximaal 210 km/h mee gereden worden. Echt schrikbarende verbetering ten opzichte van het standaardmodel zijn dat overigens niet. Zonder tuning doet de Punto negen tellen over de sprint en haalt hij een topsnelheid van 200 km/h.

Spectaculairder zijn de optische aanpassingen. Een uitgebreid spoilerpakket geeft de Grande Punto een flitsend voorkomen. Het pakket bestaat uit een flinke voorvleugel, zijskirts, een extra stuk achterbumper en een diffuser, al heeft vooral dat laatste meer de functie van versiering dan enig praktisch nut.

De Grande Punto Novitec is verder voorzien van verstelbare vering, waarmee de auto 3,5 tot 7,5 centimeter verlaagd kan worden en twee niet te missen uitlaatpijpen met een diameter van tien centimeter. Dat de auto in het oranje staat afgebeeld is overigens puur toeval en heeft niets te maken met de voetbalwedstrijd van vanavond tussen Nederland, oftewel Oranje en Ivoorkust, normaal gesproken ook in oranje kledij gehuld.

Tags: