Fiat haalt bezem door management Chrysler

Fiat voert flink wat wijzigingen door in het management van Chrysler en Dodge. De twee huidige topmannen van deze merken worden vervangen. Verder brengt Fiat grote SUV’s en pick-ups onder merknaam Ram onder.

Fiat houdt flink huis bij Chrysler, dat sinds kort onder Italiaanse leiding staat. De meest opvallende wijziging is het vertrek van de Chrysler-topman Peter Fong. Hij wordt vervangen door de huidige Lancia-baas Olivier Francois, waarmee direct duidelijk is welke kant Fiat op wil met Chrysler.

Francois blijft ook aan als topman van Lancia. Chrysler moet hoger in de markt worden gepositioneerd en gaat techniek delen met Lancia. De 300C-opvolger krijgt ook een Thesis-variant. Eerder werd al bekend dat de Alfa Romeo 166-opvolger ook het – flink aangepaste – onderstel van de volgende generatie 300C krijgt. De opvolgers van de Lancia Lybra en Chrysler Sebring worden gedeeltelijk samen ontwikkeld en Chrysler krijgt mogelijk een eigen versie van de nieuwe Ypsilon, die voor begin 2010 in de planning staat.

De huidige Dodge-topman, Michael Accavitti, verlaat het bedrijf en wordt opgevolgd door de designchef van het merk, Ralph Gilles. De grote pick-up’s en SUV’s (trucks) van Chrysler worden ondergebracht onder de merknaam Ram, de serienaam die Dodge al lang gebruikt voor trucks.

Tags: