‘Fiat investeert in ‘Made in Italy’, naam Punto verdwijnt’

De geruchten dat de naam Punto verdwijnt bij Fiat worden steeds sterker. De auto wordt waarschijnlijk vervangen door een vijfdeurs 500-versie, die onderdeel is van een grote investering van Fiat in Europa.

Hoewel het bij Fiat voorlopig stil blijft – pas in het eerste kwartaal van 2014 geeft het merk meer duidelijkheid – wordt er steeds meer duidelijk over een aanstaande investering van Fiat in Europa. Volgens persbureau Bloomberg hebben twee bronnen die dicht bij het vuur zitten bevestigd dat Fiat 9 miljard euro gaat investeren in nieuwe modellen. Niet alleen voor Fiat zelf, maar ook voor zustermerken Alfa Romeo en Maserati.

De geruchten dat de naam Punto verdwijnt worden steeds sterker. Onlangs werd al bekend dat Fiat zich wil gaan focussen op de Panda- en 500-naamplaat. De Punto krijgt dus wel een opvolger, maar deze krijgt waarschijnlijk het 500-label en zal in Polen, waar nu ook de driedeurs 500 van de band loopt, gebouwd gaan worden.

Het is een van de weinige investeringen buiten Italië, want Fiat wil bijna alle modellen weer in zijn thuisland gaan bouwen. Maserati en Alfa Romeo moeten merken zijn die 100 procent ‘Made in Italy’ zijn en ook de meeste Fiats worden straks weer in het Zuid-Europese land gebouwd.

Er lijkt na jaren van relatieve stilte bij het Italiaanse merk weer beweging te zijn. Fiat heeft gedurende de wereldwijde crisis nieuwe modellen – op de Panda en 500L na – steeds uitgesteld. De Bravo en Punto wachten nog steeds op hun opvolger en ook voor de 500 beginnen de jaren inmiddels te tellen. Voor de opvolging van deze modellen heeft Fiat inmiddels een plan opgesteld, dat in de eerste helft van 2014 wordt gepresenteerd.  

Tags: