Fiat Scudo Freedom Van: ruimte voor rolstoelpassagier

Fiat heeft samen met ombouwspecialist Freedom Motors de Scudo Freedom Van ontwikkeld. Deze personenbus is geschikt voor hoogwaardig vervoer van een passagier in een rolstoel.

Fiat komt met een ruimer alternatief voor de onlangs geïntroduceerde Doblo Combinato Rolstoelvervoer: de Scudo Freedom Van. Deze is gebaseerd op de Scudo Combinato met verlangde wielbasis. Door niet het dak te verhogen maar de vloer te verlagen, past de Scudo Freedom Van in de meeste parkeergarages.

De aangepaste Scudo heeft twee zitrijen, met daarachter plaats voor een passagier in een rolstoel. Dankzij de verlaagde vloer zit de persoon in de rolstoel op dezelfde hoogte als de andere passagiers en kan hij of zij ‘gewoon’ naar buiten kijken. Via een inrijplaat, die optioneel te integreren is in de vloer, kan de rolstoel naar binnen worden gereden. De vloer is bekleed met antislipstof.

Fiat biedt als optie een opklapbare derde zitrij aan, die gebruikt kan worden als er geen rolstoel mee gaat. Er is ook een taxi-uitvoering, waarbij de rolstoel kan worden doorgereden tot aan de voorstoelen.

Voor particulieren gelden diverse fiscale voordelen bij aankoop en gebruik van de Scudo Freedom Van. Ze betalen geen BPM en krijgen korting op de wegenbelasting. De prijs is afhankelijk van de gekozen opties en op aanvraag bij de Fiat Professional-dealers.

Tags: