Fiat keert terug in V.S. met 500

De officiële terugkeer van Fiat in de Verenigde Staten is een feit. De 500 schittert op de autoshow van Los Angeles en daarmee zijn ook alle specificaties bekend.

Fiat gaat de 500 in de Verenigde Staten aanbieden voor 15.500 dollar, omgerekend 11.350 euro. Ter vergelijking, de Smart ForTwo kost minimaal 11.900 dollar in de V.S., de Mini is er vanaf 20.100 dollar. Het officiële publieksdebuut van Fiat – en de Amerikaanse 500 – vindt plaats op de autoshow van Los Angeles die deze week van start ging.

Fiat biedt de 500 in de V.S. aan met vier jaar fabrieksgarantie. Het merk heeft tot nu toe 133 dealers in grote steden aangewezen die de auto gaan verkopen. De komende tijd zal dit aantal nog groeien.

De 500 in de V.S. wijkt zowel optisch als technisch af van de Europese. Zo heeft Fiat het chassis op twintig punten aangepast, waardoor de stijfheid is toegenomen en er minder geluid het interieur binnendringt. Ook heeft de Amerikaanse 500 een nieuwe reminstallatie, een grotere benzinetank en zijn de verwarming en motorkoelinstallatie aangepast voor de extremere Amerikaanse weersomstandigheden. Onder de motorkap ligt een 1.4 MultiAir-motor met 101 pk en 133 Nm koppel, voorlopig het enige blok dat Fiat levert in de V.S. De auto wordt in Mexico gebouwd.

Tags: