Fiat Mio: iedereen mag meedenken

Fiat onthult op de autoshow van São Paulo in oktober de Mio conceptcar. Via een blog kan het publiek meebeslissen over het design van de conceptcar.

Het project Mio van Fiat in Brazilië krijgt vorm. Fiat ontwerpt de conceptcar samen met het publiek en het uiteindelijke resultaat presenteren de Italianen op de autoshow van São Paulo in oktober. Het ontwerp gaat nu de laatste fase in.

Eerder al liet Fiat de blog-bezoekers kennis maken met twee mogelijke ontwerpen aan de hand van schetsen. Het merk koos uiteindelijk voor de versie die Fiat Precision noemt. Nu wordt dat ontwerp verder uitgewerkt, bijvoorbeeld door de vorm van de achterlichten te bepalen.

De uiteindelijke Mio conceptcar wordt een futuristisch ogend autootje met als opvallendste kenmerk de bijna geheel afgedekte wielen. Uiteraard heeft het karretje een elektrische of semi-elektrische aandrijflijn aan boord. Ook is het mogelijk om met andere weggebruikers te communiceren. Elementen van de Mio komen zeker terug in productiemodellen. Fiat houdt bij bepaalde onderdelen van het ontwerp rekening met de haalbaarheid voor een eventueel productiemodel.

Tags: