Nieuwe Fiat Uno wellicht toch naar Europa

Fiat haalt de nieuwe Uno, die vorige maand in Brazilië is onthuld, wellicht naar Europa. De auto zal dan ook hier gebouwd gaan worden.

Fiat haalt de nieuwe Uno misschien toch naar Europa. Italiaanse media melden dat Fiat plannen heeft om de auto ook in Europa te bouwen en verkopen. Het zal dan vooral gaan om Oost-Europese markten en Rusland, waar budgetauto’s populair zijn.

De Uno is door het ontwikkelingscentrum van Fiat in Brazilië ontwikkeld en wordt ook in dat land gebouwd. Deze maand start de verkoop op de Latijns-Amerikaanse markten. Fiat verwacht vooral veel van de stoere Way-versie, die is voorzien van beschermingplaten rondom en hoger op de wielen staat dan de standaard uitvoering.

Met een lengte van 3,70 meter valt de nieuwe Uno qua formaat tussen de Panda en Punto in. Voor Zuid-Amerika biedt Fiat twee motoren aan, die beide op zowel benzine als bio-ethanol kunnen lopen. De 1.0 heeft 75 pk en de 1.4 levert 88 pk. Als de auto daadwerkelijk naar Europa komt dan zou de auto in Polen gebouwd kunnen worden. Die fabriek verliest volgend jaar de productieorder van de Panda, het nieuwe model wordt vanaf 2011 in Italië gebouwd.

Tags: