Fiat neemt verkoop van Chrysler in Europa over

Fiat gaat de import en verkoop van Chrysler, Jeep en Dodge in Europa verzorgen. De komende twee jaar worden de meeste activiteiten van Chrysler bij Fiat ondergebracht, zo meldt Automotive News.

Fiat neemt de verkoop- en importorganisaties van Chrysler in Europa over. In de elf belangrijkste Europese markten, waaronder Nederland en België, gaat Fiat de verkoop en aftersales van Chrysler, Jeep en Dodge verzorgen. Het proces start volgende maand in Italië en moet over twee jaar zijn afgerond.

De Italianen nemen ook de distributie van auto’s en onderdelen over. Daimler verzorgde nog altijd de logistiek voor Chrysler in Europa, ondanks het feit dat de Amerikaanse fabrikant al drie jaar geleden werd losgeweekt van Daimler. Onlangs nam FGA Capital, de financieringstak van Fiat, de financiële services al over van Daimler.

Zo’n 400 Europese medewerkers van Chrysler komen bij Fiat op de loonlijst te staan. Het is nog niet bekend of er ontslagen gaan vallen. Fiat presenteert half april zijn toekomstplan voor de merken Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Chrysler, Dodge, Jeep en Ram in Europa. Het is waarschijnlijk dat een groot deel van de verkooppunten van de Amerikaanse merken verdwijnt.

Tags: