Elektrische Fiat 500 komt in 2012

Fiat start in 2012 met de productie van de elektrische 500. De conceptauto die op de autoshow van Detroit stond wordt door Chrysler ontwikkeld tot productiemodel.

Begin 2012 start de productie van de elektrische Fiat 500 in de Verenigde Staten. Het door Fiat gecontroleerde Chrysler gaat de techniek verder ontwikkelen en de auto bouwen. Fiat en Chrysler kondigen de 500 EV in eerste instantie alleen aan voor de Amerikaanse markt.

De Fiat 500 BEV die op de autoshow van Detroit stond begin dit jaar riep nog de nodige vraagtekens op. Fiat repte met geen woord over de techniek in het stadsautootje. Nu blijkt dat de Italianen serieuze plannen te hebben met de elektrisch aangedreven 500.

Het hoofdkantoor van Chrysler in Auburn Hills is door Fiat aangewezen als ontwikkelingscentrum voor de techniek van alle toekomstige elektrische- en hybride voertuigen van Fiat en Chrysler. “Nu Chrysler en Fiat samenwerken hebben we toegang tot nieuwe platforms. Het platform van 500 is compact, lichtgewicht en perfect voor de integratie van een elektrische aandrijflijn”, aldus Chryslers ontwikkelingschef Scott Kunselman.

Tags: