Fiat Panda TwinAir met automaat belastingvrij

De nieuwe Fiat Panda TwinAir is nu ook leverbaar met een Dualogic geautomatiseerde transmissie. Ook deze uitvoering stoot niet meer uit dan 95 g/km aan CO2, waardoor kopers en leaserijders de nodige belastingvoordelen krijgen.

Fiat heeft de Panda TwinAir Turbo 85 Dualogic opgenomen in het assortiment. De elektronica van de Dualogic-automaat zorgt voor snel schakelen en neemt voor de schakelmomenten de rijstijl van de bestuurder in ogenschouw. Je kunt trouwens eenvoudig overstappen op handmatig schakelen door het pookje naar links te bewegen.

Het brandstofverbruik van de Panda met Dualogic ligt op 4,1 l/100 km ofwel 1 op 24,4. Het model stoot slecht 95 g/km CO2 uit. Daardoor worden kopers van dit model tot 2014 vrijgesteld van het betalen van BPM en wegenbelasting. Leaserijders hoeven slechts 14 procent bij hun inkomen op te tellen.

De beschikbare uitrustingsniveau’s zijn gelijk aan die van de handgeschakelde Panda: Pop, Easy en Lounge. De prijzen van de Dualogic beginnen bij 11.390 euro. Momenteel is de automaat-versie dankzij diverse acties echter al leverbaar vanaf 9.890 euro.

Tags: