Fiat presenteert vernieuwde 500X [update: prijzen]

Goed kijken: dít is de vernieuwde Fiat 500X. De subtiele optische wijzigingen zijn niet het grootste nieuws, dat ligt namelijk onder de motorkap…

Fiat presenteert de vernieuwde 500X! Aan de voorkant herken je de nieuwste versie direct aan de ronde led-verlichting, net als bij de kleine 500. Optioneel biedt het merk full-led-verlichting aan. Ook de achterlichten zijn voorzien van led-techniek, waarmee de 500X een moderne uitstraling heeft. Bij de Urban-uitvoering monteert Fiat vernieuwde bumpers, terwijl bij de stoerdere Cross-uitvoeringen de vormgeving van de skid-plates is gewijzigd.

In het interieur vind je een nieuw stuur en een vernieuwd instrumentarium, waarvan de middelste koker is voorzien van een beeldscherm dat je naar eigen smaak kunt indelen. Het 7 inch beeldscherm van het Uconnect multimediasysteem is begin dit jaar al bijgewerkt naar de meest recente versie en dus niet nieuw voor deze opfrisronde. Wel nieuw zijn de diverse rijhulpsystemen, zoals een dodehoeksensor, een rijbaanassistent, een noodremsysteem, een actieve verkeersbordenlezer en adaptieve cruise control.

Nieuwe motoren

Het grootse nieuws kun je niet zien, want dat ligt onder de motorkap. Net als zustermodel Jeep Renegade krijgt de Fiat 500X gloednieuwe benzinemotoren. Het gaat om een 1.0 driecilinder met 120 pk en een 150 pk sterke 1.3 viercilindermotor. Die laatste is standaard gekoppeld aan een zestraps automaat. Beide motoren zijn 20 procent stiller en zuiniger dan de 1.4 MultiAir-motoren die ze vervangen. De dieselmotoren zijn bijgewerkt naar de meest recente configuratie en voldoen nu aan de strenge Euro 6d-norm. Het aanbod omvat onveranderd drie smaken: 95, 120 en 150 pk.

Fiat gooit het assortiment van de 500X om. Er komen nu drie uitvoeringen: Urban, City Cross en Cross. Die laatste twee zijn voorzien van specifieke bumpers en skirts voor een meer SUV-achtige uitstraling. De standaarduitrusting omvat led-dagrijverlichting, airconditioning, cruise control en diverse rijhulpsystemen.

De vernieuwde Fiat 500X staat in september bij de dealers.

Update 16.00 uur: prijzen Opening Edition

De prijzen van de Opening Edition zijn bekend. Deze introductie-uitvoering is zeer compleet uitgerust met onder andere full-led-koplampen, 17 inch lichtmetalen wielen, Uconnect multimediasysteem met navigatie, deels digitaal intrumentenpaneel, parkeersensoren en lane assist. De prijs bedraagt 25.395 euro voor de Urban-uitvoering en 26.995 euro voor de 500X City Cross met off-road-bumpers en enkele andere extra’s. Beide Opening Editions zijn voorzien van de 1.0 driecilindermotor met 120 pk.

Tags: