Fiat Sedici met 4×4-bodykit vanaf 17.995 euro

De vernieuwde Fiat Sedici is nu verkrijgbaar vanaf 17.995 euro. De compacte SUV wordt altijd uitgevoerd met 4×4-bodykit, of het nu gaat om de Four-Wheel Drive of niet.

De bescheiden gefacelifte SUV Fiat Sedici staat in de showroom. Het prijskaartje vermeldt een vanaf-bedrag van 17.995 euro. Voor dit geld is de Sedici voorzien van een 4×4-bodykit. Dat betekent echter niet dat het technisch altijd een Four-Wheel Drive is. De Fiat Sedici is er namelijk ook als ‘4×2’, in gewoon Nederlands tweewiel aangedreven.

De uiterlijke wijzigingen zoals de ‘nose job’ zijn aangevuld met technische aanpassingen van het motormanagement. Daardoor stijgen vermogen en koppel maar dalen verbruik en uitstoot. De handgeschakelde Sedici 1.6 4×2 heeft 13 pk en 11 Nm Koppel extra (nu 120 pk en 156 Nm), terwijl de CO2-uitstoot 14 g/km lager ligt dan voorheen (op 143 g/km). Het positieve gevolg is dat deze uitvoering nu een energielabel B heeft in plaats van C.

Om de lancering van de gefacelifte Sedici luister bij te zetten, brengt Fiat de speciale Young-versie op de markt. Deze uitvoering kost 500 euro meer maar wordt aangevuld met donker getint glas, 16 inch lichtmetalen wielen plus een radio/cd/mp3-speler met centrale speaker op het dashboard.

Tags: