Fiat vernieuwt de Qubo

Voor het eerst sinds 2008 wordt de Fiat Qubo vernieuwd. Naast de nodige optische wijzigingen zijn de Trekking-uitvoering en het UConnect-systeem de belangrijkste nieuwtjes.

Het ‘MPV-busje’ Fiat Qubo verscheen in 2008 op de markt. Dat is al een hele tijd geleden en dus vindt Fiat het tijd om de Qubo een moderner uiterlijk te geven. Overigens oogt het ‘lachebekje’ gezicht met de nieuwe voorbumper en grille ook vriendelijker. Op de afbeeldingen zie je de twee nieuwe lakkleuren Azure Blue en Magnetic Bronze. 

Fiat heeft daarnaast het interieur aangepakt, met nieuwe bekleding, een ander stuurwiel en zwarte afwerkingsdetails. De kofferbakruimte van 250 liter kan worden vergroot tot 650 liter, of zelfs tot 2.500 liter wanneer de achterstoelen uit de auto gehaald worden – wat weer makkelijk kan dankzij de zij-schuifdeur. Met de passagiersstoel vóór plat kun je 2,5 meter lange voorwerpen vervoeren. Er zijn in totaal zestien verschillende configuraties mogelijk. 

De vernieuwde Qubo zal standaard uitgevoerd worden met zaken als ESP met ASR (stabiliteits- en tractie veiligheidssysteem), Hill Holder, elektronisch instelbare zijspiegels en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. Optioneel zijn nieuwe wielontwerpen beschikbaar. Ook biedt Fiat voortaan het UConnect-navigatie- en infotainmentsysteem aan voor de Qubo. 

Tegelijk met de vernieuwde standaard-Qubo toont Fiat ook de Qubo Trekking. Deze opgeruigde uitvoering heeft weliswaar geen vierwielaandrijving maar wel een verhoogde ophanging en het eletronische Traction+-differentieel vóór. De Trekking is herkenbaar aan andere bumpers, chroomkleurige zijstrips en inzetstukken voor en achter. De Qubo Trekking wordt daarnaast van modder- en sneeuwbanden voorzien. De Nederlandse verkrijgbaarheid, motorisering en prijzen volgen nog.

Tags: