Fiat wordt geen SUV-merk

Fiat gaat zich de komende jaren niet blindstaren op SUV’s. In plaats daarvan legt het merk de focus op de Panda en de 500-modellen.

Fiat gaat zijn SUV-assortiment niet uitbreiden. Het merk houdt het bij de 500X en de huidige Cross-varianten van diverse modellen. Topman Sergio Marchionne heeft in een gesprek met journalisten gezegd dat Fiat niet de focus gaat leggen op SUV’s omdat FCA, waar Fiat onder valt, Jeep al in zijn portfolio heeft om dat marktsegment af te dekken.

Wat gaat Fiat de komende jaren dan wel doen? Energie steken in de 500-familie en de Panda. Marchionne geeft aan dat Fiat niet meer het merk is van vroeger, dat in elk segment aanwezig wil zijn. De recent geïntroduceerde Tipo zou zomaar eens de laatste in zijn soort kunnen zijn. Hetzelfde geldt voor de Punto, die inmiddels 13 jaar op de markt is. De kans is aanwezig dat Fiat deze twee modellen vroeg of laat uitzwaait en geen opvolger geeft.

Op 1 juni wordt er meer duidelijk over de toekomstplannen van het merk. Zeker is er dat er een nieuwe motorenfamilie aankomt met drie- en viercilinders. Ook mild-hybrid-techniek doet binnenkort zijn intrede. Maar welke modellen gaat Fiat de komende jaren wél lanceren? Dat is vooralsnog nog een groot vraagteken. 

Tags: