Geruchten over fusie tussen Fiat en PSA

De Italiaanse krant Il Sole 24 berichtte vanochtend dat er een fusie aanstaande is tussen Fiat en PSA Peugeot Citroën. Fiat ontkent de geruchten en PSA onthoudt zich van commentaar.

De krant Il Sole 24 zegt een rapport in handen te hebben van een Italiaanse investeringsbank waarin details staan over een mogelijke fusie tussen het Franse autoconcern PSA en de Fiat Group. De nieuwe groep opent volgens het bericht een hoofdkantoor in Parijs en de huidige Fiat-topman Sergio Marchionne zou ‘Fiat-PSA’ moeten gaan leiden.

Fiat ontkent tegenover Automotive News de berichten in de krant stellig. Een woordvoerder geeft aan dat het bedrijf niet in de markt is voor een fusie of verregaande samenwerking met een ander autoconcern. De alliantie met Chrysler, waarbij de Amerikanen gebruik gaan maken van Fiat-techniek, is daarop de enige uitzondering. Wel staat het bedrijf open voor strategische samenwerking met andere fabrikanten op projectbasis.

PSA wil niet reageren op de geruchten. Het moederbedrijf van de merken Peugeot en Citroën werd eerder deze week al in verband gebracht met Renault. De economische recessie is voer voor speculaties. Overigens werken PSA en Fiat al meer dan twintig jaar samen, de twee concerns ontwikkelen en bouwen gezamenlijk bedrijfsauto’s en full-size MPV’s.

Tags: